Hopp til hovedinnholdet

Ny forskning presentert

Publisert:
Oppdatert:
IMG 1320

Torsdag 15. oktober presenterte Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor nye forskningsrapporter. Tallene viser at Norge fortsatt er verdensmester i frivillighet, og at den frivillige innsatsen øker.

Torsdag 15. oktober presenterte Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor blant annet forskningsrapporten «Frivillig innsats i Noreg 1998–2014», av Bjarte Folkestad, Dag Arne Christensen, Kristin Strømsnes og Per Selle, på Brukerkonferansen: endringer i organisasjonslandskap og frivillig innsats – et norsk og skandinavisk perspektiv på Røde Kors konferansesenter i Oslo. Tallene viser at Norge fortsatt er verdensmester i frivillighet, og at den frivillige innsatsen øker:

  • 61% av befolkningen har gjort frivillig innsats for en frivillig organisasjon i løpet av de siste 12 månedene.
  • Det frivillige arbeidet for organisasjonene tilsvarer nesten 150 000 årsverk i løpet av et år.
  • Det er over 100 000 frivillige organisasjoner i Norge.

- At 61% har gjort frivillig arbeid for en frivillig organisasjon i løpet av de siste tolv månedene er intet mindre enn fantastisk, kommenterte generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen, etter presentasjonen.

- Dette viser nok en gang at Norge er et frivillighetsland. Dere som sitter her representerer et mangfold og en deltakelse som er unik i verdenssammenheng, fortsatte Slotterøy Johnsen.

Behovet for forskning

- Regjeringen er opptatt av en kunnskapsbasert politikkutvikling. Forsking gir viktige bidrag til utvikling av frivillighetspolitikk, og styrker sektoren gjennom økt kunnskap, sa Statssekretær i Kulturdepartementet, Bjørgulv Vinje Borgundvaag (bilde), ved åpningen av brukerkonferansen.

- Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor er et resultat av målrettet forskningsinnsats på et stadig viktigere samfunnsområde, med betydning innenfor mange politikkområder, fortsatte Vinje Borgundvaag.

Foto: Frivillighet Norge

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring