Hopp til hovedinnholdet

Ny rapport om ung frivillighet

Publisert:
Oppdatert:
Ungfriv

Mandag 3. oktober la LNU fram rapporten Ung frivillighet 2016, som blant annet viser at barne- og ungdomsfrivilligheten har vokst med 13 000 nye medlemmer det siste året.

Rapporten viser også at grunnstøtten ikke har holdt tritt med veksten i organisasjonene, og at grunnstøtten kun har vokst med 15 kroner per medlem i løpet av de siste ti årene, om man regner inn prisstigningen. Det tilsvarer en økning på rundt 1,50 kroner i året per medlem.

— For barne- og ungdomsfrivilligheten har det definitivt blitt trangere økonomisk. Vi opplever at regjeringen sultefôrer barne- og ungdomsorganisasjonene, blant annet ved å ikke prioritere å øke grunnstøtten, sa LNUs leder Stian Seland under lanseringen.

— Juvelen i demokratiet

Anette Trettebergstuen (Ap), Geir Jørgen Bekkevold (KrF) og Svein Harberg (H) var invitert for å kommentere rapporten. Arbeiderpartiets Anette Trettebergstuen kalte barne- og ungdomsfrivilligheten «juvelen i demokratiet vårt», og påpekte at Arbeiderpartiet i sitt alternative budsjett for 2016 hadde lagt inn en økning i grunnstøtten på 10 millioner kroner.

— Her må vi som politikere lytte, og ta på alvor at grunnstøtten ikke følger medlemsveksten, sa Trettebergstuen under lanseringen.

Hun fikk støtte fra KrFs representant i Familie- og kulturkomiteen på Stortinget, Geir Jørgen Bekkevold.

— Vi i KrF ønsker at frivilligheten skal ha frihet til å bestemme over hva de bruker pengene sine på, og derfor må vi forsøke å vri fokuset fra prosjektstøtte til grunnstøtte, sa Bekkevold.

Også leder i Familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg (H) takket for en god og konkret rapport, og skulle ta med seg innspillene fra LNU og resten av barne- og ungdomsfrivilligheten.

Se hele rapporten her.

Les sak om rapporten i Vårt Land her.

Foto: Birgitte Heneide, Frivillighet Norge

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring