Hopp til hovedinnholdet

Nye regler for Grasrotandelen

Publisert:
Oppdatert:
Grasrotandelen

Den nye grasrotforskriften er nå vedtatt. Målet med endringene som er gjort, er å forhindre illojale tilpasninger og juks.

Frivillighet Norge er enig at det er nødvendig å stramme inn reglene for deltakelse i Grasrotandelen, men kritisk til at Regjeringen ikke i større grad bruker de mulighetene et velfungerende frivillighetsregister kan gi.

- Vi er glade for at flere av kommentarene våre i høringsrunden er tatt til etterretning, men skuffet over at regjeringen velger å legge mer byråkrati på organisasjonene i stedet for å benytte Frivillighetsregisteret som verktøy for å stramme inn ordningen, sier generalsekretær Birgitte Brekke.

Frivillighetsregisteret ble etablert i 2008 og har som formål å forenkle samhandlingen mellom det offentlige og organisasjonene.

- Hvorfor vil ikke regjeringen bruke de mulighetene som ligger i registeret? Her har man gått glipp av en mulighet til å bidra til at lokale organisasjoner kan bruke tiden sin på aktivitet i stedet for å fylle ut skjemaer, spør Brekke. Dersom Frivillighetsregisteret skal fungere etter hensikten må offentlige tilskuddsforvaltere på alle nivå ta registeret aktivt i bruk. Dette kan for eksempel gjøres gjennom å benytte registeret for å definere hvem som kan delta i ordningen, og til å samordne rapporteringsrutiner og kontroll med bruk av midler på tvers av tilskuddsordninger.

Endringene trer i kraft fra 1. juli. Les den nye grasrotforskriften her.

Les Frivillighet Norges høringssvar her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring