Hopp til hovedinnholdet

Oppfordrer til samarbeid

Publisert:
Oppdatert:
Rollespill NETT 11

Kommuner må samarbeide med frivillige organisasjoner i beredskapsarbeidet. Det er Fylkesmannen i Sogn og Fjordane sin konklusjon etter uværet Dagmar.

16.02.12

Fylkesmannen presenterer nå en rapport som oppsummerer de viktigste erfaringene etter ekstremværet Dagmar i romjula. En av de viktigste erfaringene som holdes fram, er at de frivillige organisasjonene var svært viktig for å håndtere situasjonen og for å få samfunnet så raskt som mulig tilbake til normalt.

Den ressursen som de frivilige kan bidra med i en krisesituasjon, både i form av kunnskap og arbeidskraft, må sitmlueres og oppmuntres, konkluderer fylkesmannen, som sier kommunene må invitere til samhandling med organisasjonene både gjennom øvelser og deltakelse i kommunale beredskapsråd.

Birgitte Brekke breddeportrett_farge [grayscale]- Jeg tror ikke noen er forbauset over fylkesmannens konklusjon, sier generalsekretær Birgitte Brekke, i Frivillighet Norge. - Det er imidlertid mer foruroligende at mange kommuner ikke har en helhetlig frivillighetspolitikk. De har ikke kartlagt den lokale frivilligheten og har heller ikke faste møtepunkter eller systemer for å legge best mulig til rette for drift og vekst i den lokale frivilligheten. KS og Frivillighet Norge anbefaler kommunene å inngå samarbeidsavtaler med lokale frivillige organisasjoner, og å utvikle helhetlig frivillighetspolitikk for å sikre en levende frivillighet i kommunen, understreker hun.

Se Frivillighet Norges sider for mer informasjon om samarbeid mellom kommunal og frivillig sektor.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring