Hopp til hovedinnholdet

Partiene vil styrke momskompensasjonsordningen

Publisert:
Oppdatert:
BH15920

Under partidebatten om frivillighetspolitikk på frivillighetens topplederkonferanse var det stor enighet om at støtten til frivilligheten må styrkes og at dette må gjøres gjennom frie midler.

- Vi må gi frivilligheten mer grunnstøtte enn prosjektstøtte, sa Geir Jørgen Bekkevold (KrF).

Et gjennomgående tema ble momskompensasjonsordningen. Frivillighet Norge har tidligere vist til at avkortningen i ordningen øker enda mer i 2017.

- Momskompensasjon er den viktigste saken for Arbeiderpartiet når det gjelder frivillighet, sa Kjerti Stenseng (Ap) i debatten.

Alle partiene unntatt Høyre og FrP lover å innfri full momskompensasjon i neste regjeringsperiode. KrF ønsker en regelstyrt momskompensasjonsordning som vil garantere organisasjonene full kompensasjon.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland varslet i sin åpning av konferansen at forslag til forbedringer i momskompensasjonsordningen vil bli sendt på høring i løpet av 2017.

Inkludering og integrering

Alle partiene var enige om at frivilligheten spiller en avgjørende rolle for integreringen, og at dette først og fremst skjer gjennom at innvandrere deltar på lik linje med andre i lag og foreninger i nærmiljøet. For å lykkes med det er det avgjørende at kommune, frivillighet og næringsliv har et godt samarbeid på lokalt plan. Mudassar Kapur (H) fortalte at han i løpet av det siste året har besøkt en rekke kommuner og han trakk frem godt og strukturert samspill mellom kommune og frivillighet som en suksessfaktor.

Frivillighet Norge har nylig lansert en rapport om sivilsamfunnets bidrag under flyktningsituasjonen. Rapporten viser at et stort mangfold av organisasjonene bidro med en rekke ulike tiltak, både på og utenfor asylmottak.

- Rapporten viser at det langsiktige inkluderingsarbeidet i organisasjonene kom litt i skyggen av behovet for å levere konkrete aktiviteter for asylsøkere. Det er et tankekors, sa generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

  • Se Frivillighet Norges rapport om sivilsamfunnets bidrag under flyktningsituasjonen her.
  • Se video fra Topplederkonferansen 2017 her.
  • Se programmet fra Topplederkonferansen her.
  • Se Stian Slotterøy Johnsen sitt åpningsinnlegg her.
  • Se Linda Hofstad Helleland sitt åpningsinnlegg her.

Foto: Birgitte Heneide, Frivillighet Norge

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring