Hopp til hovedinnholdet

Plattform for samspill og samarbeid mellom frivillig og kommunal sektor

Publisert:
Oppdatert:
BH11749

En fornyet samarbeidsplattform mellom KS og Frivillighet Norge ble underskrevet under Arendalsuka den 16. august 2017. Du kan lese samarbeidsplattformen i sin helhet ved å trykke på linken under.

Samarbeidsplattformen handler om utvikling av frivillighetspolitikken i kommunene. Du kan lese samarbeidsplattformen i sin helhet her.

- Vi er glad for at samarbeidsplattform nå fornyes og forlenges. Frivillig aktivitet skjer først og fremst i et lokalsamfunn, i en kommune. En aktiv og levende frivillig sektor er av grunnleggende betydning for et aktivt og levende lokalsamfunn. Det er flott at kommunene ser betydningen frivilligheten har og kommer den i møte, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

KS og Frivillighet Norge anbefaler organisasjoner på lokalt nivå og de enkelte kommuner og fylkeskommuner til å etablere tilsvarende samarbeidsplattformer.

- Frivilligheten har aldri vært mer etterspurt enn nå for å bidra til å løse samfunnsutfordringer innenfor folkehelse, omsorg, integrering, sosial ulikhet og beredskap og for å skape aktive lokalsamfunn. At kommunene har en god frivillighetspolitikk og et godt samspill med frivilligheten lokalt er en nøkkel til å lykkes med dette, avslutter Slotterøy Johnsen.

Bilde: Styreleder i Frivillighet Norge Sturla Stålsett og styreleder i KS Gunn Marit Helgesen etter underskrevet samarbeidsplattform 16. august 2017.

(Foto: Birgitte Heneide, Frivillighet Norge)

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring