Hopp til hovedinnholdet

Positivt at byråden ønsker ideelle aktører

Publisert:
Oppdatert:
Thorkildsen Inga Marte

Vi er glad for at Oslo kommune fortsatt vil ha ideelle aktører på helse- og velferdsfeltet, sier Frivillighet Norges generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen.

Torsdag (01.09) møtte NHO service på vegne av sju kommersielle tilbydere av barnevernstjenester Oslo kommune i retten. Tilbyderne går til sak mot at kommunens anbud på barnevernstjenester kun er åpent for ideelle aktører, og mener det bryter med EØS-reglene om tjenestefrihet og etableringsrett.

Viktig reservasjonsmulighet

– Frivillighet Norge er opptatt av at ideelle aktører fortsatt må ha en plass i velferdsmiksen. – Vi har sett mange eksempler på at anbudssystemet ikke tar høyde for ideelle aktørers merverdi, derfor er muligheten til å reservere anbudskonkurranser for ideelle et viktig virkemiddel for å bevare disse. Reserverte anbudskonkurranser er etablert praksis og i tråd med dagens anskaffelsesregelverk, sier Frivillighet Norges generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen.

Hørt av byråden

Den siste tiden har det vært stor diskusjon om driften av særlig sykehjem i Oslo kommune. Frivillighet Norge er glad for at Oslos byråd for eldre- helse- og sosialtjenester, Inga Marthe Thorkildsen framhever verdien av ideelle aktører på helse- og velferdsfeltet så sterkt som hun gjør.

– Ideelle aktører er ikke bare leverandører, men har hatt en sentral rolle i utviklinga av velferdsstaten og et nært samarbeid med det offentlige. Det er en rolle som må bevares, og vi er glad for at vi har blitt hørt av byråden på dette. Vi håper at andre kommuner vil følge Oslos eksempel og utnytte handlingsrommet i regelverket, sier Stian Slotterøy Johnsen.

Les mer:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring