Hopp til hovedinnholdet

Råd om samarbeid mellom kommunene og frivilligheten

Publisert:
Oppdatert:
IMG 1426

KS og Frivillighet Norge lanserte på KS' frivillighetskonferanse den 2. desember råd om hvordan man kan skape et godt samarbeid mellom kommunene og frivilligheten med særlig vekt på den akutte flyktningsituasjonen.

På konferansen lanserte KS og Frivillighet Norge sine ti frivillighetspolitiske bud. Over 300 organisasjoner har stilt seg bak budene.

- Hvis man vil ha mer frivillighet, må man legge til rette og stimulere hele bredden i frivilligheten, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

- For å skape mer frivillighet i kommune-Norge må kommunene utvikle en helhetlig frivillighetspolitikk. Bare 13% av kommunene har en frivillighetspolitikk. Alle burde ha det, på samme måte som alle kommuner har en næringspolitikk, sier Slotterøy Johnsen.

- Kommuner som ikke har en frivillighetspolitikk har ofte ikke en god oversikt over hvilke muligheter som ligger til å skape synergier gjennom samarbeid med frivilligheten, fortsetter Slotterøy Johnsen.

Råd for integrering av flyktninger gjennom frivilligheten

KS og Frivillighet Norge lanserte også gode råd for kommuner som har fått et asylmottak og gode råd for kommuner som skal bosette flyktninger.

- Det er nå viktigere enn noen gang at kommuner og frivillighet har bred kontakt og godt samarbeid, for å få til best mulig integrering av flyktninger, for å styrke folkehelsen og for å møte framtidas behov på helse- og omsorgsområdet, avslutter Slotterøy Johnsen.

På bilde: Bente Lier, nestleder i Frivillighet Norge Gunn Marit Helgesen, leder i KS Bjørgulv Borgundvaag, statssekretær i Kulturdepartementet.

Foto: Frivillighet Norge

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring