Hopp til hovedinnholdet

Raja skjønner ikke alvoret for frivilligheten

Publisert:
Oppdatert:
Pressemeldinger
Abid Q. Raja og Stian Slotterøy Johnsen
Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja og generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen på Frivillighetens dag 2020 på Sentralen i Oslo (Foto: Frivillighet Norge, Birgitte Heneide)

I VG kommer det frem at regjeringen vil utvide stimuleringsordningen for frivillighet og idrett ut oktober i revideringen av nasjonalbudsjettet. Frivillighet Norge mener det ikke er nok og reagerer på at Raja kaller forslaget for en helgardering. Frivillighet Norge ber om at ordningen forlenges ut året.

– Krisen er ikke over for frivilligheten selv om smittesituasjonen bedrer seg. Mange har hatt store inntektstap, ingen aktivitet og har en svært usikker fremtid. Stimuleringsordningen er ennå ikke på plass og allerede varsler ministeren at den skal avvikles. Da har han ikke forstått alvoret, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

Stimuleringsordningen for frivillighet og idrett er ennå ikke godkjent i ESA og organisasjonene har ennå ikke hatt mulighet til å søke støtte. Pengene som ble fordelt etter ordningen for momskompensasjon har vært viktige for mange, men det er fortsatt stor usikkerhet knyttet til den øvrige ordningen. Dette, sammen med manglende avklaring på regler for sommeren gjør at mange venter på å sette i gang med aktivitet. Frivillighet Norge mener at ordningen må utvides ut året for å gi forutsigbarhet for organisasjonene.

– Mange har måttet avlyse arrangementer som skal gi inntekt til høstens aktivitet. Koronakrisen vil påvirke hele frivillig sektor i lang tid fremover. Når samfunnet åpner opp trenger vi at organisasjonene kan være der med aktiviteter for barn og unge, med fellesskap og møteplasser for alle de som nå har vært alene hjemme. Det vil være behov for støtte til økt aktivitet også etter smittevernsreglene er borte, sier Slotterøy Johnsen.

«Krisen er ikke over for frivilligheten selv om smittesituasjonen bedrer seg. Mange har hatt store inntektstap, ingen aktivitet og har en svært usikker fremtid. Stimuleringsordningen er ennå ikke på plass og allerede varsler ministeren at den skal avvikles. Da har han ikke forstått alvoret.»

Stian Slotterøy Johnsen
Generalsekretær i Frivillighet Norge

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring