Hopp til hovedinnholdet

Reagerer på frivillighetsturisme

Publisert:
Oppdatert:
Birgitte Brekke 2 grayscale

Reiseselskap bør gi overskuddet av frivillighetsturisme til gode formål, mener generalsekretær Birgitte Brekke i Frivillighet Norge.

Det har blitt en trend blant norsk ungdom å reise til utviklingsland for å arbeide frivillig med bistand, skriver avisen Vårt Land i dag. Den siste tiden har kommersielle aktører begynt å tilby pakkereiser hvor ungdom betaler opptil 7000 kr i uken for å arbeide frivillig i utviklingsland. Dette er et konsept som er utbredt i USA og Storbritannia, men er ennå forholdsvis lite utbredt i Norge.

- Mitt råd til unge som vil bidra med frivillig innsats, er at de bør gjøre det gjennom en etablert bistandsorganisasjon. Organisasjonene har et etisk verdigrunnlag, erfaring og mye kunnskap om arbeidet de driver. De unge får en trygghet om at fruktene av innsatsen de bidrar med går inn i en helhet, som vil bli drevet videre også i fremtiden, sier Birgitte Brekke.

Brekke mener at når unge mennesker vil gi av sin tid og sine penger for å hjelpe, så burde de kommersielle aktørene være rause nok til å la de 7000 kronene komme de gode formålene til gode. - Overskuddet bør doneres til et godt formål, ikke gå i lomma på selskapets eiere, understreker hun.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring