Hopp til hovedinnholdet

Regjeringen foreslår å forlenge krisepakken for frivilligheten

Publisert:
Oppdatert:
Abid Raja og Stian Slotterøy Johnsen sitter mot hverandre og snakker sammen.
Kulturminister Abid Raja og generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen

Mandag presenterte regjeringen forslag til endringer i statsbudsjettet for 2020. Et av forslagene er at krisepakken for frivillighets- og idrettssektoren skal forlenges ut året.

Det er bra at ordningen videreføres ut året. Når vi nå ser at smittesituasjonen blir langvarig er det også behov for støtte til omstilling og økte utgifter for at aktivitet skal opprettholdes fremover. Det betyr at selv om dette er en viktig ordning, kan det ikke være den eneste fremover, sier generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen.

Som Kulturminister Abid Raja la frem i august foreslår regjeringen nå at krisepakken for frivillighet og idrett, som hadde søknadsfrist 15. september, skal utvides.

Den vil da kunne gjelde for arrangement i perioden 1. september til 31. desember. Som tidligere skal Lotteri- og stiftelsestilsynet forvalte ordningen, etter forskriftene som var gjeldende fra forrige runde. Det varsles kun én endring av forskriften:

  • Kompensasjon til arrangementer som blir helt avlyst i perioden 1. november – 31. august reduseres fra 70% til 50%.
  • Kompensasjon til arrangementer som blir delvis gjennomført, stengt eller utsatt er fortsatt 70%

Det foreslås at det bevilges 1000 millioner kroner til ordningen fra 1. september til 31. desember.

I forrige runde, som ble avsluttet 15. september, ble det søkt om 1,6 milliarder i støtte. Av dette kan organisasjonene få inntil 70%.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring