Hopp til hovedinnholdet

Regjeringen foreslår forskrift som gir adgang til å velge ideelle aktører

Publisert:
Oppdatert:
Stian Slotterøy Johnsen.
Stian Slotterøy Johnsen. Foto: Birgitte Heneide, Frivillighet Norge.

Et forslag om å reservere anskaffelser av helsetjenester til ideelle aktører er nå sendt ut på høring. – Dette er virkelig godt nytt, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Frivillighet Norge har fulgt denne saken tett i flere år og er glad for at regjeringen nå bruker vår argumenter i beskrivelsen av bakgrunnen for den nye forskriftsbestemmelsen.

-Vi har hele tiden hevdet at de ideelle aktørene representerer en rekke merverdier som faller inn under vilkårene i anskaffelsesregelverket. Denne forskriftene vil skape større trygghet for offentlige innkjøpere å velge en ideell organisasjon som leverandør i sine tiltak

– Vi har over tid jobbet hardt for at regjeringen skulle følge opp det handlingsrommet Fløistadutredningen avdekket. Forslaget som nå ligger på bordet, om å forskriftsfeste muligheten til å reservere konkurranser for ideelle organisasjoner, er en seier for våre medlemmer som tilbyr helse- og sosialtjenester.

Frivillighet Norge har fulgt denne saken tett i flere år og er glad for at regjeringen nå bruker våre argumenter i beskrivelsen av bakgrunnen for den nye forskriftsbestemmelsen.

– Vi har hele tiden hevdet at de ideelle aktørene representerer en rekke merverdier som faller inn under vilkårene i anskaffelsesregelverket. Denne forskriften vil skape større trygghet for offentlige innkjøpere til å velge en ideell organisasjon som leverandør i sine tiltak.

Høringsfristen er 23. november, og Frivillighet Norge kommer til å levere en høringsuttalelse.

Mer informasjon: www.regjeringen.no/no/dokumenter/forslag-til-ny-forskriftsbestemmelse-om-adgangen-til-a-reservere-anskaffelser-av-helse--og-sosialtjenester-for-ideelle-organisasjoner/id2609347/

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring