Hopp til hovedinnholdet

Regjeringen inviterer til samarbeid om Intensjonserklæring for samspill med frivillig sektor

Publisert:
Oppdatert:
Erna Solbergrsmtet

Erklæringen skal beskrive overordnede verdier og spilleregler for samspill og dialog mellom offentlig og frivillig sektor. Målet er at det skal bli lettere å drive frivillig organisasjon og å være frivillig.

Les saken på regjeringen.no

Frivillighet Norge har lenge påpekt at frivillighetspolitikken er fragmentert og bedt om at det etableres prinsipper for regjeringens samarbeid med frivillig sektor slik at organisasjonene møter de samme holdningene, standardene og definisjonene i hele staten. Det vil skape større forutsigbarhet og gjøre det enklere å drive frivillig organisasjon.

Europarådet har vedtatt en anbefaling om at statene bør etablere slike prinsipper og Norge har forpliktet seg til å etablere en prinsipperklæring om samspillet mellom offentlig og frivillig sektor som ledd i deltakelsen i det såkalte Open Government Partnership, som omfatter 64 land i hele verden.

Lenke: Europarådets anbefaling

Lenke: Open Government Partnership

- Frivillighet Norge er glad for at regjeringen vil starte en prosess for å utvikle en Intensjonserklæring, sier generalsekretær Birgitte Brekke i Frivillighet Norge.

- Vi forventer at regjeringens Intensjonserklæring legger til grunn at Frivillighetsregisteret skal brukes som verktøy for forenkling i samhandlingen mellom det offentlige og organisasjonene og tar høyde for de 11 kravene til forenkling som vårt årsmøte vedtok i fjor. Vi forventer også at erklæringen anerkjenner frivillighetens egenverdi og uavhengige stilling, fortsetter Brekke.

Lenke: Frivillighet Norges elleve krav til forenkling og avbyråkratisering.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring