Hopp til hovedinnholdet

Regjeringen lover full momskompensasjon

Publisert:
Oppdatert:
TK2012 Brekke statistikk

Det vil bli full momskompensasjon innen 2014. Det var lovnaden fra både Arbeiderpartiet og Senterpartiet på Frivillighet Norges topplederkonferanse 2014.

2012TK_KåreSimonsen_FotoDanielRugaas

19.01.12

Momskompensasjon var et av temaene under politikerdebatten på Frivillighet Norges Topplederkonferanse tirsdag 17. januar. Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum var klar på at momskompensasjon var den viktigste saken Senterpartiet ville jobbe med for frivilligheten, og lovte at pengene skulle være på bordet i 2014, som avtalt. Dette ble fulgt opp av Arbeiderpartiets representant, Kåre Simensen, som lovte full momskompensasjon innen 2014. Også Høyre-leder Erna Solberg var opptatt av momskompensasjon, og mente det ideelle var en rettighetsbasert ordning der momsen blir refundert krone for krone.

Sparker makta på leggen

Et annet viktig tema var frivillige organisasjoners plass i det norske samfunnet. Partiene var stort sett enige om at det er viktig med en uavhengig og sterk frivillig sektor. – Frivillige organisasjoner skal sparke makta på leggen, sa Venstres Trine Skei Grande. Hun viste til at alle fellesskapsinstitusjoner i Norge er startet av frivillige organisasjoner, og mente det må legges til rette for den motmakta frivilligheten representerer.

Må ivareta rammebetingelser

- Vi er glade for at politikerne er enige om frivillighetens funksjon i det norske samfunnet, sier generalsekretær Birgitte Brekke i Frivillighet Norge. – Nå må politikerne legge til rette for at frivilligheten kan fortsette å fylle denne funksjonen. Løftet om full momskompensasjon må innfris, frivillighetsregisteret som verktøy for forenkling må på plass, og rammebetingelsene for de ideelle aktørenes velferdsinstitusjoner må ivaretas.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring