Hopp til hovedinnholdet

- Regjeringen må hente ut integreringspotensialet i frivillig sektor

Publisert:
Oppdatert:

Frivillighet Norge er overrasket over at den nye stortingsmeldingen om integrering inneholder så få konkrete tiltak rettet mot frivilligheten. - Sivilsamfunnet er mangfoldig og fullt av lave terskler, sier generalsekretær Birgitte Brekke.

Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet la 26. oktober fram en ny stortingsmelding om integrering.

Generalsekretær Birgitte Brekke i Frivillighet Norge mener det frivillige organisasjonslivet spiller en uvurderlig rolle for integrering.

- Integrering handler om å delta. Ikke bare i arbeidslivet og utdanningssystemet, men også i sivilsamfunnet. Derfor er det viktig og riktig at regjeringen vier frivillighetens rolle oppmerksomhet i en stortingsmelding om integreringspolitikk, sier Brekke.

Hun synes imidlertid regjeringen burde kommet med flere konkrete tiltak som berører frivilligheten som inkluderende sektor.

- Det er overraskende at regjeringen retter så få nye tiltak mot frivilligheten i den nye integreringspolitikken. Frivillig sektor har et mangfold av aktiviteter, stor utbredelse og lave terskler. Den har et potensial som nøkkel inn til deltakelse i arbeidsliv, utdanning og også politisk deltakelse - for svært mange. Dette potensialet bør regjeringen hente ut gjennom å øke samarbeid med de frivillige organisasjonene, sier Brekke.

Les stortingsmeldingen "En helhetlig integreringspolitikk: Mangfold og fellesskap" her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring