Hopp til hovedinnholdet

Regjeringen slår fast at anskaffelser av helse- og sosialtjenester kan reserveres ideelle

Publisert:
Oppdatert:
En eldre og yngre person holder hender. Nærbilde av hendene.
En hjelpende hånd. (Foto: PublicDomainPictures)

Forskriften om å reservere anskaffelser av helsetjenester til ideelle aktører er nå trådt i kraft. – Dette er en veldig god nyhet, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

- Vi har ventet lenge i spenning på denne avklaringen. Vi og andre aktører som har vært tett på denne saken har forstått at det har vært en krevende sak og regjeringen skal ha honnør for å ha fulgt våre og andres innspill til den nye forskriften. Dette er en seier for våre medlemmer som tilbyr helse- og sosialtjenester. Nå er det opp til kommunene, staten og helseforetakene å gjøre anskaffelser som kan bidra til at det etableres en rettspraksis på området, sier Slotterøy Johnsen.

I dialogen med regjeringen har Frivillighet Norge pekt på at de ideelle aktørene ivaretar samfunnsansvar ved å være innovative, gjennom brukermedvirkning og ved å intervenere med tiltak der andre ikke ser et behov eller inntjeningspotensial. På den måten har de vært en sentral del av det norske velferdssamfunnetog sikrer at brukere får helse- og sosialtjenester som skiller seg fra offentlige og kommersielle aktører.

«De ideelle aktørene representerer en rekke merverdier som faller inn under vilkårene i anskaffelsesregelverket. Denne forskriften vil over tid skape større trygghet for offentlige innkjøpere til å velge en ideell organisasjon som leverandør i sine tiltak.»

Stian Slotterøy Johnsen
Generalsekretær i Frivillighet Norge

- De ideelle aktørene representerer en rekke merverdier som faller inn under vilkårene i anskaffelsesregelverket. Denne forskriften vil over tid skape større trygghet for offentlige innkjøpere til å velge en ideell organisasjon som leverandør i sine tiltak, avslutter Slotterøy Johnsen.

Mer informasjon:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring