Hopp til hovedinnholdet

Regjeringen vil forlenge støtteordningene for kultur, frivillighet og idrett

Publisert:
Oppdatert:
Pressemeldinger
Stian Slotterøy Johnsen
Generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen er glad for at regjeringen har lyttet til innspill fra frivilligheten, men venter fortsatt på innholdet i ordningen som nå utvides. (Foto: Birgitte Heneide, Frivillighet Norge)

Regjeringen presenterte i dag sine forslag til ny krisepakke blant annet forslag om å utvide stimulerings- og kompensasjonsordningene for frivillighet og idrett. Forslaget vil kunne gi støtte frem til 1. september. Frivillighet Norge er glad for at regjeringen har lyttet til innspill fra frivilligheten, men venter fortsatt på innholdet i ordningen som nå utvides.

– Mange store leirer, kurs og samlinger i frivilligheten skjer om sommeren. Vi har derfor bedt om at organisasjonene også skal kunne få støtte i sommer, for å gi trygghet til å planlegge. Det er veldig bra at regjeringen lytter til dette. Vi håper at de også inkluderer kompensasjon for tapt inntekt i tiltakene, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

Ordningene til frivillighet og idrett er fortsatt på høring så det er ennå ikke avgjort hva organisasjonene kan søke støtte om og kompensasjon for. Mange av tiltakene svarer godt til organisasjonenes behov, men da stimuleringsordningen ble lagt frem i fjor høst var nok optimismen for 2021 større enn situasjonen i dag gir grunnlag for. I forslaget kompenseres ikke inntektstap dersom et arrangement må avlyses. Frivillighet Norge har gitt tydelig beskjed om at smittesituasjonen gjør at det fortsatt er behov for å få kompensert inntektstap. Mange samler inn penger på våren med loppemarkeder, dugnad og vaffelsalg. Disse pengene brukes på aktiviteter resten av året, men kan utebli som følge av smitteverntiltakl

– Vi må ha som ambisjon at vi går ut av koronakrisen med en like bred og mangfoldig frivillighet som før, vi trenger alle gode krefter og vil nødig miste noen på veien. Da må vi sørge for at organisasjonene ikke får for store inntektstap, sier Slotterøy Johnsen.

Les Frivillighet Norges innspill her: https://s3.eu-west-1.amazonaws.com/frivillighet-norge/Høringssvar-tilskuddsordning-2021-korona.pdf?mtime=20210122141132&focal=none

Bilde av Stian Slotterøy Johnsen
Stian Slotterøy Johnsen
Generalsekretær
959 33 862
stian@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring