Hopp til hovedinnholdet

Regjeringens koronainnstramminger rammer frivillig aktivitet i jula hardt

Publisert:
Oppdatert:
Eldre person som gjør hjertetegn til noen som spiller utenfor vinduet
Røde Kors sitt prosjekt Vinduslykke har gitt glede til ensomme eldre under koronapandemien, og fikk nettopp Helseprisen under utdelingen av Frivillighetsprisen 2021. Frivillighet Norge frykter likevel for konsekvensene av en ny nedstenging. Foto: Røde Kors.

Regjeringens nye koronatiltak vil føre til at svært mange frivillige organisasjoner må avlyse eller utsette sine aktiviteter og arrangement. Frivillighet Norge er bekymret for konsekvensene.

– Dette er alvorlig for de frivillige organisasjonene og for alle de som har stor glede av alle de ulike aktivitetene og møteplassene som vi tilbyr i jula. Særlig de som er alene i ei tid hvor mange samles med familien, rammes av dette. Konsekvensene av det bekymrer meg, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

Frivillige organisasjoners aktiviteter og arrangement i førjulstida gir viktige inntekter som nå uteblir. For mange kan det ramme aktiviteten til neste år.

– Nå må regjeringen stille opp slik at konsekvensene for neste års aktiviteter blir minst mulig alvorlige. Vi ber om en stimulerings- og kompensasjonsordning som varer hele 2022 for å gi nødvendig støtte og forutsigbarhet, uttaler generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen.

For å bistå de frivillige organisasjonene med smittevern, lager Frivillighet Norge en egen smittevernsveileder for frivillig sektor. Les oppdatert veileder her.

Kontaktperson

Bilde av Stian Slotterøy Johnsen
Stian Slotterøy Johnsen
Generalsekretær
959 33 862
stian@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring