Hopp til hovedinnholdet

Rogaland fylkeskommune satser stort på frivillighetspolitikk i fylket

Publisert:
Oppdatert:
BH15326 Edit liten web

Rogaland fylkeskommune har lyst ut restmidler fra 2016 som kommuner i Rogaland kan bruke til å utvikle en frivillighetspolitikk. 380 000 kroner er satt av med søknadsfrist 1. november.

Etter en meget vellykket samling med frivillighetspolitikk på agendaen på Jæren våren 2016, har fylkeskommunene snudd seg rundt raskt og funnet midler slik at kommunene kan komme i gang.

- Vi er svært glade for å arrangere denne typen konferanser med fylkeskommunene og ser at det gir konkrete resultater og synergieffekter for frivilligheten, kommunene og næringslivet lokalt, sier Stian Slotterøy Jonsen, generalsekretær i Frivillighet Norge.

Rogaland fylkeskommune er således en av få foregangsfylker i landet som satser på kommunal frivillighetspolitikk.

- Hordaland fylkeskommune var først ut, og det er gledelig å se at nabofylket følger på. Nå håper vi at også de andre landsdelene blir inspirert av vestlandet, fortsetter Johnsen.

I partnerskapsavtalene for folkehelse mellom Rogaland fylkeskommune og kommunene står det at kommunene skal utarbeide en egen frivillighetspolitikk og invitere lokale frivillige organisasjoner til samarbeid. Rogaland fylkeskommune anbefaler i utlysningen å bruke bla Frivillighet Norge sitt kartleggingsverktøy. Kartleggingen vil være med å støtte opp om målet for ordningen «Program for folkehelse i kommunene», hvor en ønsker økt involvering av frivillige organisasjoner i kommunenes frivillighetsarbeid.

Kontaktperson i Rogaland Fylkeskommune: Elsiabeth Wallace Haaland, elisabeth.wallace.haaland@rogfk.no.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring