Hopp til hovedinnholdet

Rollemodell fra den unge frivilligheten

Publisert:
Oppdatert:

- Organisasjonslivet har gitt meg erfaringer som jeg aldri ville fått på skolebenken, forteller Martin Hoang Nguyen som nylig mottok prisen ”Top 10 Ung leder 2012”.

Nye bekjentskap og inspirerende mennesker. Dette er noe av det Nguyen får igjen for å delta i frivillig arbeid. Foto: Norges Unge Katolikker18. mars kåret tankesmien Leadership Foundation ti flerkulturelle rollemodeller i norsk arbeids-, samfunns- og kulturliv. Frivillighet Norge fikk gleden av å treffe Martin Hoang Nguyen, vinneren av årets ungdomspris.

Den tjue år gamle Oslogutten Martin fikk utmerkelsen på bakgrunn av sitt frivillige engasjement i Norges Unge Katolikker, i studentdemokratiet i Bergen, og for å ha vært en aktiv pådriver i arbeidet med Operasjon Dagsverk på skolen han gikk på. Til daglig studerer han ved Norges Handelshøyskole i Bergen.

Skaper fellesarenaer

Da Nguyen var yngre dro han på leir hvert år med det vietnamesiske katolske miljøet i Oslo.

- Jeg syntes det var synd at det vietnamesiske miljøet og Norges Unge Katolikker (NUK) ikke samarbeidet mer. Jeg ble derfor mer aktiv i NUK, slik at vi kunne begynne å dele erfaringer mellom de ulike etniske miljøene i organisasjonen, sier Nguyen.

De siste årene har han hatt ulike verv i NUK, blant annet som medlem av landsstyret og leder for Distrikt Vest.

- Hva får deg til å bruke så mye tid på frivillig arbeid?

Martin Hoang Nguyen. Foto: Daoyan Jin, Foto NHHS- Det er utrolig givende når jeg ser at det jeg jobber med gir resultater, og at det betyr noe for andre. Jeg har blitt kjent med mange inspirerende mennesker og fått verdifull erfaring som man ikke får på skolebenken.

Mangfold styrker

NUK er en organisasjon hvor svært mange nasjonaliteter er representert, og Nguyen mener dette styrker organisasjonen.

- Vi har fått interessante innspill fra våre medlemmer og sett ting i et bredere perspektiv enn vi hadde gjort om vi var en homogen gruppe. Selvsagt er det utfordringer knyttet til kulturforskjeller. For eksempel kan ting som man opplever som helt normalt i Norge, oppfattes som et problem i andre kulturer. Men alt i alt har det etniske mangfoldet gitt oss mange gode og lærerike erfaringer som jeg mener styrker oss som organisasjon, sier han.

- Vil du som nykåret rollemodell komme med en oppfordring til andre unge mennesker?

- Engasjer deg! Du får utrolig mye igjen for det. Nye bekjentskap, nye erfaringer og gleden ved å skape noe som betyr noe for andre. Gå etter dine interesser, men utfordre deg selv til å bevege deg ut i ukjent farvann. For alt du vet kan dette gi en positiv overraskelse!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring