Hopp til hovedinnholdet

Sejersted-rapporten: det finnes handlingsrom for å sikre de ideelle

Publisert:
Oppdatert:
Eu flag 1

Som ventet konkluderer EU-retts ekspert Sejersted med at innkjøpsreglene må endres når EUs nye innkjøpsdirektiv trer i kraft i 2016. Han peker på at regjeringen fortsatt vil ha et handlingsrom i innkjøpspolitikken.

- Vi er glade for at professor Sejersteds grundighet. I rapporten peker han på regjeringens konkrete muligheter for å etablere en innkjøpspolitikk som sikrer at ideelle aktører fortsatt skal være en del av det offentlige velferdstilbudet. Regjeringen kan etterspørre de ideelle aktørenes merverdi og bør vurdere mulighetene for å yte tilskudd til ideelles virksomhet. I tillegg viser Sejersted til at det ligger muligheter i å utnytte tiden som er igjen til det nye EU-direktivet trer i kraft i 2016, sier generalsekretær Birgitte Brekke i Frivillighet Norge.

Næringsministeren sier hun vil arbeide for at ideelle velferdsaktører fortsatt skal ha en sterk stilling og gode rammevilkår. I en spørreundersøkelse Frivillighet Norge har gjort blant 52 medlemmer som driver ideelle helse- og velferdstilbud, svarer 44% at de frykter nedleggelse i løpet av neste 5 årsperiode.

- Det er helt nødvendig at regjeringen ikke gjemmer seg bak det nye EU-direktivet, men fører en tydelig innkjøpspolitikk med sikte på å beholde de ideelle. På bakgrunn av næringsministerens positive uttalelser forventer vi at regjeringen nå vil benytte handlingsrommet og går i dialog med ideell sektor om innholdet i innkjøpspolitikken med det første, fortsetter Brekke.

Les om Frivillighet Norges undersøkelse

Regjeringen.no: Sejersted-rapporten klar

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring