Hopp til hovedinnholdet

- Sivilsamfunnet har hatt stor betydning etter 22. juli

Publisert:
Oppdatert:

Terrorangrepene skapte økt oppslutning om sivilsamfunnet. Det framhevet både statsminister Jens Stoltenberg og AUF-leder Eskil Pedersen i sine taler under minnemarkeringene for 22. juli i år.

Frivillighet Norge gjorde en undersøkelse blant medlemsorganisasjonene høsten 2011 som bekrefter dette. 20 prosent av de spurte oppga da at de hadde fått større oppslutning enn normalt i månedene etter 22. juli 2011.

- I tiden rett etter terrorangrepene så vi kraft, toleranse, varme og engasjement vokse fram som en kollektiv reaksjon i befolkningen. For mange var det da naturlig å bruke de frivillige organisasjonene som arena for aktivt å slå ring om viktige verdier og bidra til en positiv samfunnsutvikling , sier generalsekretær Birgitte Brekke i Frivillighet Norge.

- I Norge er de frivillige organisasjonene så integrert i samfunnslivet at folk nærmest tar dem for gitt. I 2011 fikk vi for alvor oppleve hvor viktig dette aktive og tillitsfulle organisasjonslivet er for nasjonen og våre demokratiske verdier, avslutter Brekke.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring