Hopp til hovedinnholdet

Skal forske på næringslivssamarbeid

Publisert:
Oppdatert:
Nhh

Denne våren skal tre masterstudenter på NHH forske på samarbeid mellom frivillighet og næringsliv på oppdrag fra Frivillighet Norge.

– Vi skal forsøke å se på nye måter næringslivet og frivilligheten kan jobbe sammen på, sier Angelica Bertoli. Gjennom den internasjonale forskningsalliansen CEMS, tar hun Master in International Management ved Handelshøyskolen i Bergen (NHH). Som en del av den skal hun og de to andre studentene Benedicte Brun og Sarah Schwind forske på næringslivssamarbeid på oppdrag fra Frivillighet Norge og Deloitte.

– En av utfordringene vi allerede ser, er at de frivillige organisasjonene og bedriftene har vanskelig for å utvikle langsiktige strategier for samarbeidet sitt. Dette vil vi se på hvordan man kan løse bedre.

Gode eksempler

Studentene har så vidt kommet i gang med prosjektet, men har allerede funnet interessante caser.

– Det fins flere gode eksempler. Vi har sett på ett byggefirma som syns det ble mye mer interessant å støtte en bistandsorganisasjon når de i stedet for å bistå med penger, faktisk kunne bruke egen kompetanse og bygge skoler i utviklingsland. Et annet eksempel jeg kjenner fra før, er når Greenpeace hjalp kjøleskapsprodusenten Foron med å utvikle mer miljøvennlig teknologi. Det var et rent kompetansesamarbeid, og flere har tatt i bruk den teknologien i dag, sier Angelica.

Angelica er fra Italia, hvor hun også har jobbet med fundraising for frivillige organisasjoner, og hun vil ta med seg erfaringer derfra inn i en norsk kontekst.

– Det spennende å se på hva som er annerledes i Norge og Italia. Italia har for eksempel gode skattemessige insentiver for næringslivssamarbeid. Kanskje det er noe å lære av dem? sier hun.

Glad for prosjektet

Frivillighet Norges generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen er veldig glad for å at tre så kompetente studenter vil jobbe med dette prosjektet.

– Vi vet at det er mange gode næringslivssamarbeid der ute, men det kan bli flere og bedre, sier han.

– Vi gleder oss til å se hva vi kan lære av disse studentene og til å jobbe mer med temaet framover.

Har du gode eksempler på næringslivssamarbeid?

Studentene vil selv hente inn eksempler på næringslivssamarbeid, men vil gjerne høre fra Frivillighet Norges medlemsorganisasjoner hvis de har noen prosjekter de mener det er særlig viktig å se på. Har du noen prosjekter og/eller innsikter du er villig til å dele med studentene?

Ta kontakt med Angelica Bertoli på epost angelicabertoli@hotmail.it eller telefon 998 76 404.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring