Hopp til hovedinnholdet

Slik må en ny momsordning være

Publisert:
Oppdatert:

Frivillighet Norge støtter opposisjonens uttalte vilje til å forbedre ordningen for momskompensasjon for frivillige organisasjoner. Vi har oppskriften.

Rammevilkårene for frivillige organisasjoner er vesentlig for vekst og utvikling i sektoren. Frivillighet Norge er derfor glad for at både skattefradragsordning og momskompensasjon er tema i valgkampen. Men det må ikke bli bare ord.

- Vi forventer at både små og store organisasjoner skal kunne få kompensasjon for sine momsutlegg, sier Birgitte Brekke, generalsekretær i Frivillighet Norge.

- Det betyr at ordningen må være enkel å delta i, og at alle organisasjoner, enten de er sentralledd, lokalledd eller frittstående, må ha mulighet til å få omtrent samme nivå på kompensasjonen, utdyper Brekke.

Konsulentselskapet PricewaterhouseCooper (PWC) har på vegne av Kulturdepartementet evaluert momskompensasjonsordningen ut fra tiltenkt effekt, som grunnlag for å videreutvikle ordningen. Frivillighet Norge oppfatter at PWC har gjort en grundig og omfattende evaluering. Evalueringen viser bl.a. at søknadsbeløpet for mange organisasjoner blir lavere enn organisasjonens reelle momskostnader. Dette er i samsvar med våre egne undersøkelser gjennomført årlig siden 2010, som tydelig viser behovet for å legge om ordningen til å bli et robust verktøy for å stimulere til mer og bedre frivillighet

Les mer om momssaken og Frivillighet Norges endringsforlag her.

Opposisjonens utspill i Dagbladet 25.4

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring