Hopp til hovedinnholdet

Sosial nød i Norge - slik kan du hjelpe

Publisert:
Oppdatert:
Person som sitter på gata med et skilt som ber om hjelp.
Foto: EV/Unsplash

Den sosiale nøden og fattigdommen stiger i Norge, og Frivillighet Norge får mange henvendelser fra folk som vil hjelpe. Her er en oversikt over hvordan du kan bidra.

Økte priser på strøm, matvarer og transport, så vel som økte rentekostnader, har gjort sitt til økte sosiale utfordringer i landet vårt. Hjelpeorganisasjonene melder om langt flere henvendelser om økonomiske problemer, også fra grupper som ikke har vært blant de mest utsatte.

Frivillighet Norge merker også behovet.

– Frivillige organisasjoner er avgjørende for å håndtere økte sosiale utfordringer. Men de trenger støtte. Derfor er det positivt at så mange også ønsker å bidra til frivilligheten. Vi har god oversikt over norsk frivillighet og vil gjøre det vi kan for å formidle kontakt til våre medlemsorganisasjoner, sier generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen i Frivillighet Norge.

Her er en oversikt over hvordan du kan hjelpe:

Hjelpetiltak i våre medlemsorganisasjoner:

Det fins mange muligheter for å bidra med hjelp til de som har økonomiske og sosiale utfordringer. Vi oppfordrer til å bidra ved å støtte organisasjonenes innsats. De vet hva som trengs og har erfaringen og apparatet til å levere effektiv hjelp. Under er en oversikt over våre medlemsorganisasjoners konkrete hjelpetiltak. Denne listen oppdateres fortløpende.

Bidra som frivillig:

Vil du bidra som frivillig? Se relevante oppdrag på Frivillig.no:

Har du et tiltak som bør med på lista?

Ta kontakt med guri@frivillighetnorge.no, så legger vi den til!

Kontaktperson

Bilde av Guri Idsø Viken
Guri Idsø Viken
Politisk seniorrådgiver
952 56 474
guri@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring