Hopp til hovedinnholdet

Sp foreslår momskompensasjon for frivillige kulturhus

Publisert:
Oppdatert:
Kulturhus

I dag omfattes ikke nybygg, påbygg eller ombygginger av momskompensasjonsordning. Senterpartiet foreslår å endre dette.

I dag gis det ikke momskompensasjon til frivillige organisasjoner for nybygg, påbygg eller ombygginger av deres kulturhus. Representantene Kjersti Toppe, Per Olaf Lundteigen og Ivar Odnes har foreslått å endre momskomensasjonsordningen slik at også disse utgiftene kompenseres. Les forslaget og begrunnelsen her.

Forslaget er i tråd med innspillet Frivillighet Norge sendte til Kulturdepartementet i februar der det argumenteres for at kompensasjonen i størst mulig grad skal samsvare med hver enkelt organisasjons reelle momskostnader. Les hele Frivillighet Norges innspill her.

- Mange frivillige organisasjoner har drift av bygg som huser ulike aktiviteter, som en viktig del av sin frivillige virksomhet. Det er kunstig å avskjære denne typen frivillig virksomhet fra momskompensasjon. Frivillighet Norge går inn for at det legges friske midler på bordet slik at organisasjonene kan få kompensert momsutgifter på innkjøp til drift av sine aktivitetshus, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Birgitte Brekke.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring