Hopp til hovedinnholdet

Statsbudsjettet 2014: Økt skattefradrag for gaver til frivillige organisasjoner!

Publisert:
Oppdatert:
Huseby04

Høyre/FRP-regjeringen har kommet til enighet med KrF og Venstre. Det har ført til en gledelig overraskelse for frivilligheten.

De fire borgerlige partiene er ferdige med arbeidet på neste års statsbudsjett. Frivillighet Norge gleder seg over beskjeden om at skattefradrag for gaver skal økes. KrFs leder Knut Arild Hareide uttalte følgende på partiets nettsider:

- Vi har også fått økt skattefradraget for gaver til frivilligheten fra 12 000 til 16 800 kr. Dette vil stimulere til økte inntekter for de som driver frivillig og ideelt arbeid.

Generalsekretær i Frivillighet Norge, Birgitte Brekke, er enig i dette.

- "Beløpsgrensen for skattefradraget for gaver har stått uendret siden 2005. Vi hadde håpet det skulle være en del av regjeringens tilleggsproposisjon, og er derfor veldig glad for dagens nyhet," sier Birgitte Brekke.

- "Under Arendalsuka i sommer lovet de fire borgerlige partiene å øke beløpsgrensen for privatpersoners skattefradrag til 25 000 kr og å innføre en beløpsgrense på 100 000 kr for bedrifter som gir til frivilligheten. Frivillighet Norge ser på dagens avtale mellom de borgerlige om økt skattefradrag for gaver som trinn 1 i prosessen. Vi forventer ytterligere økning til neste år. Det er også viktig at ordningen forenkles gjennom at Frivillighetsregisteret tas i bruk som verktøy for deltakelse og rapportering, og at det åpnes for skattefradrag også for gaver til lokale organisasjoner," sier Brekke.

Beløpsgrensen for skattefradraget for gaver har stått uendret siden 2005. Høyre/FRP-regjeringen kom høsten 2013 til enighet med KrF og Venstre om å øke skattefradraget for gaver til frivilligheten fra 12 000 til 16 800 kr. Dette vil stimulere til økte inntekter for de som driver frivillig og ideelt arbeid.

Økningen var et resultat av de fire borgerlige partienes arbeid med statsbudsjettet for 2014. Alle de fire borgerlige partiene har lovet å øke beløpsgrensen for privatpersoners skattefradrag til 25 000 kr og å innføre en beløpsgrense på 100 000 kr for bedrifter som gir til frivilligheten. Frivillighet Norge ser på økningen i skattefradrag for gaver som trinn 1 i prosessen og forventer ytterligere økning i neste års statsbudsjett.

Frivillighet Norge arbeider for at ordningen forenkles gjennom at Frivillighetsregisteret tas i bruk som verktøy for deltakelse og rapportering, og at det åpnes for skattefradrag også for gaver til lokale organisasjoner.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring