Hopp til hovedinnholdet

Statsbudsjettet 2014: Tilleggsproposisjonen

Publisert:
Oppdatert:
7247872266 1a08f3e09b n

Finansminister Siv Jensen har lagt frem tilleggsproposisjon til Statsbudsjettet for 2014. For frivillig sektor er det ikke foreslått store endringer sammenlignet med de rød-grønnes forslag.

Solbergregjeringens tilleggsproposisjon er ute og Frivillighet Norge kan fremheve følgende:

  • Skattefradragsordningen for gaver foreslås ikke styrket i 2014 – det maksimale skattefradraget blir dermed fortsatt på 12 000 kroner.
  • Det foreslås heller ikke endringer i beløpsgrensene for lønns- og trekkoppgaveplikt eller arbeidsgiveravgift for frivillige organisasjoner.
  • Regjeringen setter ikke av mer penger til utvikling av Frivillighetsregisteret for å forenkle hverdagen for de frivillige organisasjonene.
  • Posten "Forskning og utredning" er foreslått styrket med 1,5 millioner til "utredninger om blant annet rammevilkårene for frivillige organisasjoner".

- Vi regner med at formålet med utredningene vil være forenkling for de frivillige organisasjonene, ettersom dette er et tydelig mål for regjeringen. For å få til reell forenkling er det også viktig å videreutvikle Frivillighetsregisteret og at det offentlige tar registeret i bruk for å forenkle kommunikasjonen med de frivillige organisasjonene, sier utredningssjef Stian Slotterøy Johnsen i Frivillighet Norge.

Regjeringen skal nå forhandle med partiene på Stortinget for å oppnå flertall for budsjettet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring