Hopp til hovedinnholdet

Statsbudsjettet: Frivillighet Norge får støtte som før

Publisert:
Oppdatert:

I Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2013 videreføres støtten til Frivillighet Norge på tilnærmet samme nivå som i fjor.

Mandag klokka 10 la finansminister Sigbjørn Johnsen fram Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2013.

Støtten til Frivillighet Norge ligger under Kulturdepartementets kapittel 315, "Frivillighetsmål", men er i årets budsjett flyttet fra post 73 til post 78 "Ymse faste tiltak". Støtten er med andre ord ikke fjernet, selv om det kan se slik ut ved første øyekast.

Regjeringen budsjetterer med 4.539.000 kroner i støtte til Frivillighet Norge i 2013. Dette er en økning på 3.19 prosent sammenliknet med inneværende år, men sett sammen med den generelle prisveksten på 3.3 prosent utgjør det i praksis ingen økning.

Frivillighet Norge hadde søkt Kulturdepartementet om 5.000 000 kroner i støtte for 2013.

Se hele statsbudsjettet på Regjeringens nettsider.

I forkant av framleggelsen av statsbudsjettet, var det for Frivillighet Norge knyttet størst spenning til momskompensasjonsordningen. Det ble imidlertid klart allerede tirsdag forrige uke at Regjeringen følger opp sitt løfte, og tilfører 320 millioner friske statsbudsjettkroner til momskompensasjon for frivillige organisasjoner.

Det er ikke bare bevilgningene til Frivillighet Norge som er flyttet til en annen post - også flere av våre medlemsorganisasjoner vil se at deres bevilgninger er satt opp under andre poster enn de var i budsjettet for inneværende år. Innenfor flere kapitler er det laget nye poster for "Ymse faste tiltak", og noen poster vil kunne gjenfinnes her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring