Hopp til hovedinnholdet

Stimuleringsordningen for frivilligheten endres og forlenges

Publisert:
Oppdatert:
Abid Raja og Stian Slotterøy Johnsen samtaler på en scene med lyskastere i bakgrunnen
Abid Q. Raja og Stian Slotterøy Johnsen, Foto: Frivillighet Norge, Birgitte Heneide

Kulturdepartementet har nå varslet at stimuleringsordningen for frivilligheten endres slik at organisasjoner kan få kompensasjon for tapte inntekter ved avlyste arrangement. Ordningen forlenges også fram til 31. august.

– En samlet frivillighet har gitt klar beskjed om at ordningen ikke var tilpasset dagens situasjon og at det er behov for justering. Jeg er glad for at kulturminister Abid Q. Raja har lyttet, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

Endringene gjør at det vil være mulig å søke om tapte inntekter fra arrangement. Når arrangementet er helt eller delvis gjennomført vil man få kompensert 70 prosent av inntektstapet, mens man vil få kompensert 50 prosent ved avlysning.

– Mange i frivilligheten baserer driften gjennom et helt år på inntekter fra store enkeltarrangement, som loppemarkeder eller mosjonsløp. At inntektstapene nå blir delvis kompensert betyr at det blir mulig å starte opp igjen med aktivitet så snart det lar seg gjøre, sier Slotterøy Johnsen.

Før endringene kan tre i kraft må de godkjennes av ESA.

– Jeg håper dette blir behandlet raskt slik at vi kan åpne for søknader så fort som mulig, sier kultur- og likestillingsministeren i en pressemelding.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring