Hopp til hovedinnholdet

Stortingsmelding om pengespillpolitikken

Publisert:
Oppdatert:
Skjermbilde2016 01 0816 16 13

Regjeringen har besluttet at det skal utarbeides en stortingsmelding om pengespillpolitikken.

I meldingen vil regjeringen komme med sin anbefaling om fremtidig reguleringsmodell for pengespill i Norge, og vurdere hvilke tiltak som er nødvendige for å opprettholde en ansvarlig spillpolitikk. I den forbindelse inviterte kulturminister Linda Hofstad Helleland til innspillsseminar 21. januar 2016. Frivillighet Norge deltok på seminaret.

Høring om lisenspill

Kulturdepartementet sendte i sommer ut en høring om konsekvenser ved en mulig lisensordning for pengespill. Frivillighet Norge sendte 26. november 2015 denne uttalelsen vedrørende utredning av konsekvenser ved en mulig lisensordning for pengespill. Høringssvaret har vært gjennom intern høring i Frivillighet Norge. Høringssvaret har blitt kortet ned noe etter den interne høringen for å fremheve at Frivillighet Norge uttaler seg på prinsipielt grunnlag.

– Frivilligheten mener at ansvarlighet er det viktigste grunnlaget for spillpolitikken. Frivillige organisasjoner kan ikke basere sin virksomhet på inntekter som skyldes personlige tragedier, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

– Det er også avgjørende å sikre at overskuddet fra pengespill kommer frivilligheten til gode. Vi er bekymret for at det blir vanskelig å følge med på at overskudd fra pengespill faktisk når ut til de frivillige organisasjonene, dersom de først blir inntektsført i statsbudsjettet, fortsetter Johnsen.

Påmelding på innspillsseminar her innen 15.01.2016.

Mer informasjon her.

Foto: Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring