Hopp til hovedinnholdet

TechSoup lansert i Norge

Publisert:
Oppdatert:
Banner Tech Soup

Gjennom TechSoup får frivillige organisasjoner og stiftelser tilgang til tilnærmet gratis programvare.

TechSoup Norge ble lansert 27.05.14 under et seminar om digital inkludering i regi av Microsoft og Frivillighet Norge. Blant innlederne på seminaret var statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Paul Chaffey.

TechSoup er en global organisasjon som videreformidler programvare fra donasjonspartnere til frivillige organisasjoner og folkebibliotek. Nå har ordningen blitt lansert her til lands, og TechSoup Norge skal driftes av Frivillighet Norge. I Norge er Microsoft, SAP og Bitdefender med som donasjonspartnere. Frivillige organisasjoner og stiftelser kan blant annet motta Office-pakken og antivirusprogram som donasjoner.

Programvaren gis gratis fra donasjonspartnerne, men man må betale et lite administrasjonsgebyr på om lag 2-4 % av programvarens listepris for å dekke administrasjonen av ordningen.

- Gjennom å åpne TechSoup for frivillig sektor i Norge vil vi bidra til at mer ressurser kan brukes på aktivitet, og at frivillige organisasjoner får lettere tilgang til oppdaterte IT-verktøy, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Birgitte Brekke.

For å kunne søke om programvare må man enten være registrert i Frivillighetsregisteret eller stå på Skatteetatens liste over organisasjoner som er godkjente for å motta fradragsberettigede gaver. Er man ikke allerede registrert i Frivillighetsregisteret er dette en god grunn til å registrere seg! Så sant et av de to overstående kriteriene er oppfylt trenger man bare å registrere organisasjonen på Techsoup.no, og man kan søke på programvare så fort man har blitt godkjent.

Siden ordningen ble innført i Sverige for fire år siden har frivillige organisasjoner mottatt programvaredonasjoner til en verdi av ca. 200 millioner kroner.

Les mer om Techsoup her.

Foto: John Görbing.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring