Hopp til hovedinnholdet

Tid som teller: nytt prosjekt om inkludering av frivillige

Publisert:
Oppdatert:
TB hnen043

Frivillighet Norge skal, i samarbeid med utvalgte kommuner, gjennomføre et prosjekt som går systematisk til verks for å inkludere flere eldre i frivilligheten.

Mange eldre deltar i frivillig arbeid, men forskning viser at de ikke deltar i like stor grad som sine barn. Det er tegn til at eldre blir mer aktive som frivillige, og det blir stadig flere eldre i Norge. Derfor har Frivillighet Norge startet et prosjekt for å stimulere stimulere rekrutteringen fra denne resurssterke gruppen som kan bidra i aktiviteter både for de på sin egen alder, og for andre.

Seniorer tenker kanskje at de ikke har noe å bidra med i de frivillige organisasjonene, men det er som oftest feil. Frivilligheten er mangfoldig og oppgavene er varierte, og organisasjonene har stort behov for frivillige med alle typer erfaringer og kompetanse. Alle har noe å bidra med i frivilligheten!

Kulturdepartementet har i dag gitt tilsagn om 400 000 kroner til prosjektet "Tid som teller". Prosjektet går ut på å holde kurs for kommuneansatte som snart skal gå av med pensjon og fortelle disse om mulighetene til å engasjere seg frivillig på fritiden. I de samme kommunene skal vi gjennomføre kursopplegg for lokale frivillige organisasjoner om rekruttering, motivering og ledelse av frivillige, med spesielt fokus på eldre frivillige.

- Vi er glade for at Kulturdepartementet vil bidra til å stimulere til rekruttering av flere frivillige gjennom å støtte "Tid som teller", sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Birgitte Brekke.

- Gruppen eldre i samfunnet øker, og utgjør et stort potensiale for organisasjoner som har behov for frivillige. Vi vil skape vinn-vinn-situasjoner for pensjonister som får bidra i meningsfylte aktiviteter og organisasjoner som alltid har behov for flere frivillige hoder og hender!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring