Hopp til hovedinnholdet

Tillitsbarometeret: Frivilligheten har høyest tillit i befolkningen

Publisert:
Oppdatert:
Pressemeldinger
Bilde av tre menn som snakker på scene.
Styreleder i Frivillighet Norge, Kjell Erik Ullmann Øye deltok på fremleggelsen av Tillitsbarometeret på Arendalsuken Foto: Birgitte Heneide/Frivillighet Norge

Tillitsbarometeret for 2022 viser igjen at det er de ideelle organisasjonene som nyter høyest tillit i befolkningen. Hele 88 prosent av de spurte gir en høy karakter til de ideelle organiasjonene. Dette er en økning fra i fjor.

– På vegne av frivilligheten er jeg stolt over resultatet. Tillit er ikke noe man kan kreve og skal ta for gitt. Tillit er noe man skal forvalte med respekt for de som gir deg det, sier styreleder i Frivillighet Norge, Kjell Erik Ullmann Øye

Avgjørende for demokratiet

Tilliten til Stortinget går ned, det samme gjelder regjeringen, kommunestyrer og partiene. Frivillighet Norge mener et sterkt sivilsamfunn er avgjørende for et sterkt demokrati. De frivillige organisasjonene er også et verktøy for å følge med på politikerne, fortelle hvordan befolkningen opplever ulike deler av samfunnet vårt og foreslå endringer.

Det betyr mye for tilliten til demokratiet vårt at disse kanalene for å påvirke politikken fins og fungerer godt.

– Mange kjenner frivilligheten innenfra og ser hvilken betydning den har for enkeltmenneskers liv og for lokalsamfunnet. Jeg ønsker at enda flere finner veien til frivilligheten for å være med på å bygge et godt samfunn og gode lokalmiljø, sier Ullmann Øye.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring