Hopp til hovedinnholdet

Tre millioner kroner til planleggingen av Frivillighetens år er for lite!

Publisert:
Oppdatert:
Logo: Frivillighetens år 2022 står i store bokstaver omgitt av bobler/konfetti/fyrverkeri

På søndag offentliggjorde Kulturminister Abid Q. Raja at regjeringen bevilger tre millioner kroner til arbeidet med å forberede Frivillighetens år over statsbudsjettet.

- Frivillighetens år skal være en spleisefest. Året er et tiltak i Kulturdepartementets Frivillighetsmelding. Da må departementet betale for planleggingen og invitasjonene, sier prosjektleder for Frivillighetens år 2022, Birgitte Brekke.

Dette er første gang Norge feirer frivilligheten i form av et nasjonalt markeringsår. Frivilligheten skal takkes og flere skal inspireres og inviteres til å bli med på Norges viktigste lagarbeid.

«Den frivillige innsatsen i Norge utgjør til sammen 142 000 årsverk. Kulturdepartementets bidrag til å tilrettelegge festen for de frivillige er 21 kr pr frivillige årsverk. Frivilligheten fortjener mer!»

Birgitte Brekke, prosjektleder Frivillighetens år 2022

- Vi har søkt Kulturdepartementet om fem millioner kr til prosjektadministrasjonen i 2021 for å mobilisere frivillig sektor, kommuner og næringslivet i hele landet til å bidra i markeringsåret i 2022. En bevilgning på tre millioner kroner innebærer at vi har betydelig færre ressurser til å tilrettelegge for at kommuner, næringsliv, stiftelser og frivillig sektor deltar i feiringen, sier Birgitte Brekke.

- Den frivillige innsatsen i Norge utgjør til sammen 142 000 årsverk. Kulturdepartementets bidrag til å tilrettelegge festen for de frivillige er 21 kr pr frivillige årsverk. Frivilligheten fortjener mer, avslutter Brekke.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring