Hopp til hovedinnholdet

Trenger forutsigbarhet for frivilligheten

Publisert:
Oppdatert:
Bilde av mann med briller. uskarp bakgrunn.
Generalsekretær i Frivillighet Norge mener de frivillige organisasjonene trenger langvarige ordninger. Foto: Frivillighet Norge Birgitte Heneide

Regjeringen presenterte økonomiske støtteordninger etter at det kom strengere tiltak denne uken. De foreslår 600 millioner kroner til tilskuddsordning for publikumsarrangement av nasjonal verdi i idrettssektoren og midlertidig tilskudd til frivillighetssektoren. Den siste er foreslått forlenget frem til sommeren.

Regjeringen foreslår også at avlyste arrangement nå også skal få dekket 70% imot tidligere 50% med tilbakevirkende kraft fra 8. desember. Frivillighet Norge mener ordningen minst må forlenges ut august for å gi organisasjonene forutsigbarhet når de skal planlegge for aktiviteter og arrangement for sommeren. Samtidig er det behov for støtte til mer enn avlyste arrangement.

- Det er bra at vi nå får samme støtte for avlyste som utsatte arrangement. Vi mener også regjeringen må bruke eksisterende ordninger for å nå bredden av frivillig sektor, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

Frivillighet Norge har foreslått utbetaling basert på systemet for momskompensasjon, slik som våren 2021, frifond og studieforbund. Denne må da ikke trekkes fra andre søknader knyttet til konkrete arrangement eller aktiviteter.

Det er mange ulike organisasjoner som utgjør den store, brede frivilligheten i Norge. Mange har nå svært slitne frivillige, tillitsvalgte og ildsjeler som har jobbet med å få til så mye som mulig innenfor de rammene som gjelder. Frivillighet Norge forventer at regjeringen lytter til frivilligheten når de skal lage ordninger for neste år og at disse ikke pålegger organisasjonene unødvendig byråkrati.

Her kan du lese pressemeldingen fra Kulturdepartementet.

Her kan du lese Frivillighet Norges innspill til ordningen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring