Hopp til hovedinnholdet

TV-aksjonen 2020

Publisert:
Oppdatert:
Et hav av muligheter-kampanjebilde
Et hav av muligheter-kampanjebilde (Foto: TV-Aksjonen)

TV-aksjonen går av stabelen den 18. oktober. Frivillighet Norge oppfordrer alle til å stille som digitale bøssebærere.

WWF har TV-aksjonen i år. Grunnet koronapandemien og smittevernhensyn blir det i år ingen fysisk bøssebæring, men heller en digital innsamlingsaksjon.

Aksjonen skal bekjempe plast i havet gjennom å etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer for mer enn 900 000 mennesker og midlene er øremerket tiltak i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand.

– TV-aksjonen er en unik nasjonal dugnad som viser nordmenns giverglede og frivillighetens evne til å mobilisere bredt. Selv om 2020 er et annerledesår er det flott at TV-aksjonen gjennomføres. Frivilligheten har vist evne til omstilling under koronakrisen og det viser vi også med denne digitale innsamlingsaksjonen, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

– Samarbeidet mellom NRK og forskjellige frivillige organisasjoner er en flott tradisjon og hele frivilligheten er tjent med å opprettholde TV-aksjonen som institusjon også i fremtiden. Vi oppfordrer alle som har anledning til å stille som digitale bøssebærere 18. oktober, avslutter Johnsen.


Bli digital bøssebærer!

Gi ditt bidrag her, eller bli digital bøssebærer på www.blimed.no. Du kan også vippse til 2133.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring