Hopp til hovedinnholdet

Venstre og KrF leverer solid til frivillig sektor i statsbudsjettet for 2018

Publisert:
Oppdatert:
BH13300

Venstre og KrF har blitt enige med FrP og Høyre om statsbudsjettet for 2018. Frivilligheten gis et solid løft på flere budsjettposter.

Regjeringspartiene har blitt enige med Venstre og KrF om Statsbudsjett for 2018. Det bevilges blant annet 75 millioner kr ekstra til momskompensasjon for frivillige organisasjoner. Det bevilges også 20 millioner kr ekstra til spesielle rettshjelpstiltak, 22,5 millioner kr til studieforbund og 30,5 millioner kr til organisasjonene som får organisasjonsstøtte under Landbruks- og matdepartementet.

- Dette er en solid forbedring av statsbudsjett for frivilligheten og vi takker Venstre og Kristelig Folkeparti for å ha prioritert frivillig sektor i forhandlingene og Høyre og Fremskrittspartiet for å ha kommet dem i møte, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

Frivillighet Norge har i år prioritert å delta på budsjetthøringer i flere komiteer enn vanlig på grunn av at regjeringens skuffende forslag til statsbudsjett med kutt i en rekke viktige poster for frivilligheten.

- Budsjettavtalen er en stor seier for frivillig sektor, sier Slotterøy Johnsen.

Økningen i rammen til momskompensasjonsordningen er ikke tilstrekkelig til å kompensere frivilligheten for momsutgiftene fullt ut. Frivillighet Norge hadde bedt om at ordningen ble tilført 150 millioner kroner i 2018.

- Til tross for økningen er det fortsatt langt igjen til målet om full momskompensasjon. Budsjettavtalen viser imidertid at det er mulig å oppnå forbedringer når frivilligheten står sammen. Det må vi ta med oss i vårt videre arbeid, avslutter Slotterøy Johnsen.

Hele budsjettavtalen finnes her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring