Hopp til hovedinnholdet

Verdens frivillighet samlet i Canada

Publisert:
Oppdatert:

Det var budskapet fra sivilsamfunn verden over på den globale sammenslutningen Civicus sin årskonferanse i Montreal, Canada i begynnelsen av september.

Frivillighet Norge var til stede på konferansen, som samler representanter fra frivillige organisasjoner, donorer, myndigheter, institusjoner og selskaper verden over for å diskutere hvordan man kan fremme, øke og beskytte deltakelse i sivilsamfunnet. I år var tema definisjonen av en ny sosial kontrakt med fokus på å endre nasjoner gjennom innbyggere, å bygge partnerskap for sosial innovasjon og å skape en ny forståelse av globale maktstrukturer.

Blant hovedtalerne var miljøaktivist og tidligere brasiliansk miljøvernminister Marina Sila, studentopprørsleder Léo Bureau-Blouin fra Canada, leder av Verdensbanken, Caroline Anstey, leder av UN Women Lashmi Puri og assisterende generalsekretær Olav Kjørven i UNDP. Det var også hilsener fra Aung San Suu Kyi og Desmond Tutu.

Konferansen resulterte i 15 hovedpunkt som sivilsamfunnet forplikter seg å jobbe for i arbeidet med å utfordre og endre reglene for deltakelse mellom innbyggere, myndighetene og maktinnehaverne. Blant dem var å bygge nye former for nettverk, å fremme lokal frivillighet, å være drevet av behov i stedet for midler og å bevare rommet for sivilsamfunnet.

- Denne konferansen var en fin påminnelse om den store frivillige innsatsen som gjøres over hele verden, og om at vi er en del av et større hele, sier generalsekretær Birgitte Brekke i Frivillighet Norge, som anbefaler alle å ta en titt på de mange gode innleggene som ble holdt på konferansen (følg linken under).

Klikk her for å lese rapporten fra konferansen og finne nyttige linker til innlegg og sammendrag.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring