Hopp til hovedinnholdet

Verdighet på timeplanen

Publisert:
Oppdatert:
Tankekart på en tavle med ordet verdighet

Ønsker din organisasjon å komme i kontakt med ungdom? Hold av Dignity Day den 16. oktober, og du får bli med inn i klasserommet!

Dignity Day er en internasjonal kampanje om ungdom og verdighet. Dagen er en unik mulighet for organisasjoner og enkeltpersoner til å gjøre en positiv forskjell. Dette gjør du ved å delta som frivillig veileder på en videregående skole denne dagen.

Hovedaktiviteten er et undervisningsopplegg som består av gruppeoppgaver og samtaler om verdighet, der elevene definerer hva verdighet er for dem og forteller egenopplevde historier om verdighet. Målet med dagen er å sette fokus på den universelle retten alle mennesker har til et verdig liv.

Selve ordet ”verdighet” bruker vi ikke så ofte i dagligtalen. Men når vi begynner å snakke om hva det betyr i praksis, kjenner vi oss lett igjen. I skolegården, på arbeidsplassen, i lokalsamfunnet eller globalt. Vi opplever alle ulike situasjoner hvor vår egen eller andres verdighet blir styrket eller krenket.

Sentralt for de frivillige organisasjonene

dignity_day_plenum_line_skålvik

Verdighet står sentralt i verdiggrunnlaget hos langt de fleste norske frivillige organisasjoner, uansett hvilke formål og aktiviteter organisasjonene står for.

Metodene som brukes i Dignity Day – historiefortelling og etisk refleksjon – er også særlig aktuelle for ledere i frivillige organisasjoner. Å reflektere rundt etiske dilemmaer og ta verdibaserte valg er en sentral øvelse for ledere i frivillige organsisasjoner. Parallellene mellom et skolemiljø og en frivillig organisasjon, er tydeligere enn man kanskje skulle tro.

Frivillighet Norge oppfordrer ledere i de frivillige organisasjonene til å delta som veiledere på Dignity Day 16. oktober, samt å oppfordre sine frivillige, medlemmer og ansatte til å være med som veiledere.

Gode historier

- Du får ikke ei krone for jobben, men du blir garantert en god opplevelse rikere. Jeg har selv vært med tre ganger. Hver gang har jeg opplevd gode historier. Hver gang har en tåre lurt seg inn i øyekroken, forteller Rune Røksund fra Norges Idrettsforbund,

Meld deg som veileder i dag! Jo snarere du registrerer deg, jo større sjanse er det for at du får være på den skolen du ønsker.

Klikk her for å registrere deg som veileder.

Klikk her for mer informasjon om Dignity Day og oppgaven som veileder: http://www.globaldignity.no/

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring