Hopp til hovedinnholdet

Vestland fylkeskommune med 8 millioner til frivilligheten i anledning Frivillighetens år

Publisert:
Oppdatert:
Stian Jean Opedal Davies
Stian Jean Opedal Davies (Ap) er Utvalsleiar i Hovudutval for kultur, idrett og integrering, Vestland fylkesting. Han snakket om viktigheten av god frivillighetspolitikk på Frivillighetskonferansen i Sogndal i juni.

En god frivillighetspolitikk og nye avsatte midler til frivillighet og idrett i Frivillighetens år, er virkemidler Vestland fylkeskommune bruker for å jobbe mot en styrket frivillig sektor.

Nå må vi løfte sammen.

–Noe av det første vi gjorde da Vestland fylkeskommune ble til, var å vedta en frivilligstrategi som danner grunnlaget for politikken fram til ny regional plan er på plass, sier Utvalgsleder Stian Jean Opedal Davies i Vestland Fylkeskommune på Frivillighetskonferansen i Sogndal i juni.

Fylkeskommunen har opprettet et tett og godt samarbeid med frivilligheten i Vestland, og samarbeider med Frivillighet Norge om denne strategien.

Nå har fylkestinget vedtatt å sette av 8 millioner ekstra til frivilligheten i anledning Frivillighetens år 2022. 5 millioner til idretten og 3 millioner til frivilligheten.

– Så skal vi vedta en 12 årig plan for kultur, idrett og frivillighet her i Vestland tidlig neste år, sier Davies.

På samme konferanse presenterte Vanja Konradsen fra Frivillighet Norge tanker om veien fra pandemi til fremtid med mål om rekruttering og inkludering av nye til frivillige organisasjoner.

En undersøkelse Frivillighet Norge har foretatt viser at over 40% av de 4500 lokallagene som svarte peker på behovet for flere nye frivillige som viktig fremover for å kunne bidra til å forbygge ensomhet. Helsedirektoratet og Kulturdepartementet støtter videre arbeid med rekrutteringsverktøyet Frivillig.no, og organisasjonene oppfordres til å synliggjøre mulighetene til å bli med. Funn fra denne undersøkelsen peker også mot gode muligheter for mer samarbeid mellom kommunene og frivilligheten.

Her finner du hovedfunnene fra undersøkelsen Økt deltakelse i frivillige organisasjoner» våren 2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring