Hopp til hovedinnholdet

Vi digitaliserer frivilligheten – nå med norsk donasjonspartner på laget

Publisert:
Oppdatert:
Pressemeldinger
Generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen
– Frivillige organisasjoner har behov for gode digitale verktøy, men har ikke mye penger. Gjennom TechSoup-samarbeidet sørger Frivillighet Norge for at frivillige organisasjoner i Norge tilgang til løsninger fra kjente internasjonale leverandører, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen. (Foto: Birgitte Heneide, Frivillighet Norge)

Vi lever i et høydigitalisert samfunn som stiller krav til at frivillige organisasjoner har tilgang til digitale verktøy for å gjøre det enkelt å delta, drifte og rekruttere frivillige og medlemmer. Frivillig sektor er avhengig av å ta i bruk teknologi, og derfor administrer Frivillighet Norge den digitale plattformen TechSoup Norge, som gir tilgang til gratis og rabattert programvare til frivillige organisasjoner.

Stort behov digitale verktøy

Frivillige organisasjoner har behov for gode digitale verktøy, men har ikke mye penger. Gjennom TechSoup-samarbeidet sørger Frivillighet Norge for at frivillige organisasjoner i Norge tilgang til løsninger fra kjente internasjonale leverandører som Microsoft, Amazon og Zoom til lav kostnad.

– Det betyr at organisasjonene kan bruke mer av sine penger på aktivitet, forteller generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Første norske donasjonspartner

Frivillighet Norge lanserer nå varslingsportalen MittVarsel på Techoup Norge, en varslingsportal for å melde om kritikkverdige forhold i frivillige organisasjoner. Vi er stolte for å få med oss en norsk donasjonspartner på laget, og håper at flere norske leverandører vil tilby sine løsninger til frivillige organisasjoner gjennom TechSoup, gratis eller sterkt rabattert.

– Jeg er henrykt over at vi nå har fått med MittVarsel som første norske donasjonspartner. Det øker tilbudet for frivillige organisasjoner i Norge, og viser at TechSoup er en attraktiv samarbeidspartner for næringslivet, legger Johnsen til.

Verdiskapning

Ved å bestille programvare på Techsoup Norge, sparer frivillige organisasjoner over tretten millioner kroner hvert år. Siden oppstarten i 2014, har over 1900 organisasjoner fått tilgang til digitale verktøy og dataprogrammer som kan bidra til å forenkle og effektivisere driften av frivillige organisasjoner. Vi ønsker å styrke og drive frem digitalisering av frivillig sektor for å kunne bidra til større verdiskapning gjennom forenkling og effektivisering av drift av frivillige organisasjoner.

Besøk TechSoup Norge her.

TechSoup og MittVarsel logo
TechSoup og MittVarsel logo

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring