Hopp til hovedinnholdet

Vi har alle et ansvar for å få alle med

Publisert:
Oppdatert:

Tirsdag 20. mars åpnet kulturminister Trine Skei Grande verktøyet ALLEMED i kommuner, et verktøy for å hindre fattigdom og utenforskap blant barn og unge.

- Familien din skal ikke ha noe å si for at du som barn skal kunne bli akkurat det du vil, sa Skei Grande i innlegget sitt.

Fritidserklæringen har som mål at alle barn skal ha mulighet til å delta jevnlig i minst én organisert fritidsaktivitet, uavhengig av familiens sosiale og økonomiske situasjon. For å bidra til dette har flere frivillige organisasjoner, blant annet Frivillighet Norge, gått sammen i Nasjonal dugnad mot fattigdom og utenforskap blant barn og unge.

- Vi har alle et ansvar for å bidra til at alle barn og unge skal få delta i fritidsaktiviteter. Det handler om demokrati, sa styreleder i KS Gunn Marit Helgesen.

Verktøyet ALLEMED for kommunene kan leses og lastes ned her.

For å hjelpe kommunene i arbeidet med utenforskap og fattigdom gjennomfører sekretariatet i ALLEMED-dugnad sammen med dere. Målet med dugnaden er å øke bevisstheten om utenforskap som følge av fattigdom, styrke samhandling på tvers av fag og sektorer og komme frem til konkrete ideer som kan bidra til at barn får mulighet til å delta i fritidsaktiviteter, uavhengig av familiens økonomi. Frivillighet Norges generalsekretær, Stian Slotterøy Johnsen, var også på lanseringen.

- Vi håper ALLEMED vil forenkle dialogen mellom kommuner og frivilligheten så vi kan lære av hverandre og samarbeide enda bedre. Verktøyet er et viktig ledd i å gjennomføre fritidserklæringen, sa generalsekretæren.

Verktøyet ALLEMED for frivillige organisasjoner kan leses og lastes ned her.

På bildet ser du generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen sammen med ordfører Marianne Borgen. En rekke ordførere og andre fra kommuner over hele landet deltok på lanseringen. Marianne Borgen er ordfører i Oslo, og var også glad for at verktøyet ikke bare finnes for kommuner, men også for frivilligheten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring