Hopp til hovedinnholdet

Vi skapte året sammen!

Publisert:
Oppdatert:
Representater fra frivilligheten i et felles lagbilde
Frivilligheten er Norges viktigste lagarbeid, både i 2022 og i årene fremover.

«Hvert år burde være Frivillighetens år» sa Kronprins Håkon, Frivillighetens års høye beskytter i sin tale på Frivillighetens dag 5.12.2022. Mye over 2000 arrangementer markerte året fra Finnmark til Agder: På fjellet, i sjøen, i byen og på bygda.

Gjennom hele 2022 feiret vi Norges viktigste lagarbeid. Nå er prosjektrapporten og evaluering levert til Kulturdepartementet. Den viser at markeringsåret var spleisefesten alle ville gå på! 70% av Frivillighet Norges medlemmer deltok, 86 % av kommunene og alle landets lokalaviser var med. I tillegg deltok næringslivsaktører og noen statsetater. Rambølls evaluering viser at samarbeidet mellom organisasjoner og mellom organisasjonene og kommunene, er styrket.

Ifølge kjennskapsmålinger visste 51 % i befolkningen at 2022 var Frivillighetens år. Total-tallet på medlemmer i Frivillighet Norges medlemsorganisasjoner økte med 12 % fra 2021 til 2022. 13 % av organisasjonene synes det ble lettere å skaffe finansiering. Frivilligheten har aldri fått så mye oppmerksomhet: Frivillighetens år ble nevnt i over 6700 redaksjonelle medieoppslag. 20 % av organisasjonene opplever at Frivillighetens år har bidratt til at nye grupper er blitt oppmerksomme og interesserte.

I evalueringen konkluderer Rambøll med at organiseringen og styringen har vært god, og at prosjektet har oppnådde de fleste utfallene vi jobbet for. De skriver også at «Det er ingen tvil fra evalueringens side om at Frivillighetens år har vært en viktig bidragsyter til frivilligheten i 2022, uavhengig av hvilke mål som er satt og i hvilken grad vi er i stand til å måle disse»

Rapport

Prosjektrapport for Frivillighetens år 2022

Last ned PDF

Les mer om Frivillighetens år

  • Frivillighetens år 2022

    Sammen feiret vi Norges viktigste lagarbeid et helt år til ende: Organisasjoner, frivilligsentraler, kommuner og staten. «Hvert år bør være Frivillighetens år», sa Kronprins Håkon da han holdt tale på Frivillighetens dag 5. desember, i Frivillighetens år.

    Publisert: 10.12.19

Les også

Panel som diskuterer

Frivillighet + kommune = levende kulturliv - hva vi lærte av Frivillighetens år 2022

Revitalisering, økt synlighet og vekst i mange kulturorganisasjoner etter pandemien. Dette er noen av resultatene Frivillighetens år skapte.

Publisert
Oppdatert:

Bilde av styret i Sparebankstiftelsen Helgeland

Enklere å skaffe finansiering i Frivillighetens år

Sparebankstiftelsen Helgeland foretok rekordutdeling på 26 mill kr til allmennyttige formål i sitt tiende driftsår som falt sammen med Frivillighetens år 2022. ...

Publisert
Oppdatert:

Logo for Frivillighetens år 2022

Medlemsundersøkelse i Frivillighet Norge: Deltakelsen økte i Frivillighetens år

I snitt økte organisasjonenes medlemstall med 12 % fra 2021 til 2022. Dette er gledelige resultater som viser at mange organisasjoner har stått på for å verve n...

Publisert
Oppdatert:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring