Hopp til hovedinnholdet

Vil øke andelen ideelle aktører

Publisert:
Oppdatert:
Helping hands 1378608103 Htt

25 prosent av Norges omsorgstilbud bør være organisert og drevet som ideell virksomhet. Det foreslår Senterpartiets stortingsrepresentanter Anne Tingelstad Wøien, Gerd Eli Berge og Kjersti Toppe i et representantforslag fremmet for stortinget 14. april.

”De ideelle virksomhetene representerer verdier og samfunsnyttige formål som skiller dem fra offentlige og private kommersielle virksomheter”, skriver forslagsstillerne. De fremhever det nye EU-direktivet om offentlige anskaffelser, som regjeringen hevder ikke åpner for skjermede anbudsrunder for ideelle aktører. Derfor mener forslagstillerne at det er viktig å fremme andre tiltak som sikrer at ideelle aktører fortsatt er en del av velferdssamfunnet.

– Vi støtter målet om å styrke innovasjons- og utviklingsarbeidet på helse- og omsorgsfeltet, sier Frivillighet Norges generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen. – Det er bra at Senterpartiet anerkjenner de ideelle aktørenes samfunnsbyggende rolle. For å sikre denne rollen i fremtiden, trenger vi konkrete politiske mål, og vi er glad for det høye ambisjonsnivået i forslaget.

Frivillighet Norge leverte et høringsinnspill til ny lov om offentlige anskaffelser 14. april, der vi oppfordrer til å vedta en ambisiøs innkjøpspolitikk med virkemidler for vekst og utvikling for ideelle aktører. Les hele høringsinnspillet her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring