Hopp til hovedinnholdet

#Sammenpåtur

Med Norsk Friluftsliv i spissen samarbeidet deres 18 medlemmer og Norske Kvinners Sanitetsforening, Kreftforeningen og Nasjonalforeningen for Folkehelsen om #Sammenpåtur.

Screenshot av #Sammenpåturs nettside
Screenshot av #Sammenpåturs nettside, hentet fra Norsk Friluftslivs prosjektrapport til Frivillighetens år.

Målet med prosjektet var å bidra til å redusere ensomhet og utenforskap, og fremme fysisk aktivitet. Samarbeidspartnerne inviterte folk på tur: Språkturer, demensturer, sykkelturer, nærturer, Kløverturer, padleturer osv.

Arrangementet hadde en konsentrasjon av aktiviteter rundt Verdens Aktivitetsdag 10. mai 2022 og høstkampanjen «Har du invitert noen på tur i det siste?» i november. Da ble det arrangert 107 nærmiljøturer i november og desembermørket over hele landet.

#Sammenpåtur fikk støtte fra Stiftelsen DAM, Helsedirektoratet og Gjensidigestiftelsen, og kunne dermed dele ut stimuleringsmidler til i alt 137 lokale #Sammenpåtur arrangementer. I alt deltok ca 9500 og 2825 frivillige på de lokale arrangementene.
Nasjonalforeningen for Folkehelsen startet et nytt turgruppekonsept «Gå med oss» i forbindelse med #Sammenpåtur. Det resulterte i 157 nye turgrupper i 2022. Antall lokalforeninger i Sanitetskvinnene som tilbød Kløverturer i nærnaturen økte også, til 250. DNTs tilbud «Aktiv i 100» fikk en økning i antall deltakere etter pandemiårene til 76 000, mens deltakerantallet på «Ferskingkurs» økte.

Les mer om #Sammenpåtur her: https://norskfriluftsliv.no/bli-med-sammenpatur-i-frivillighetens-ar-2022/

Seks små bilder som alle viser flere turkledde mennesker gråvær.
Verdens Aktivitetsdag 10. mai 2022 var starten på #Sammenpåtur. Bildene er fra arrangementet i Drammen som fikk besøk av Hans Kongelige Høyhet Kronprisn Haakon. Arrangørene var Drammen Sanitetsforening, DNT Drammen og Jasmin Kvinnenettverk via Drammen Friluftsforum. Foto: Norsk Friluftsliv.
En mann med skjegg og caps på hodet og tre kvinner med hijab på står sammen i gresset ved et gjerde.
#Samanpåtur på Ål i Hallingdal 9. mai 2022. Foto: Mental Helse Ål
Kronprins Haakon i turklær går sammen med en  gruppe turkledde mennesker på en regnvåt asfaltert vei
Kronprins Haakon sammen med generalsekretærene i Norsk Friluftsliv, Norske Kvinners Sanitetforening og Frivillighet

Frivillighetens år 2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring