Hopp til hovedinnholdet

LNU Frivillighetsfest i parken

LNU gjennomførte i forbindelse med frivillighetens år tre arrangementer som samlet sett var LNUs signalarrangement. LNU gjennomførte 25. august arrangementet «frivillighetsfest i parken».

En ung mann iført ambulanseuniform og to unge jenter står på stand for Norsk Folkehjelp.
Sanitetsungdommen i Norsk Folkehjelp gir opplæring i hjerte og lungeredning. Foto: Frivillighet Norge

LNU gjennomførte i forbindelse med frivillighetens år tre arrangementer som samlet sett var LNUs signalarrangement. LNU gjennomførte 25. august arrangementet «frivillighetsfest i parken», 30. august en tur til Utøya og 31. august et demokrati-seminar på Pop-senteret. Frivillighetsfesten i parken var finansiert gjennom Frivillighet Norge/Frivillighetens år, de to andre arrangementene gjennom NORDBUK – Nordisk ministerråd.

Hensikten med Fest i parken - arrangementet var å synliggjøre den unge frivilligheten for et bredt publikum, samt å gi organisasjonene en anledning til å bli kjent med hverandre. LNU inviterte sine medlemmer til å ha «aktivitetsplass» i Sofienbergparken - de ble eksplisitt oppfordret til å ikke bare dele ut informasjon, men heller la barn og unge få gjøre aktiviteter. 25 organisasjoner brukte muligheten.

LNU inviterte Oslo-skoler til å delta på arrangementet og ca. 220 skoleelever var innom. Dette var opp imot maks kapasitet uten at det ble alt for lang ventetid ved aktivitetsplassene. Etter skoletid var arrangementet åpent for alle. Til sammen var om lag 500 innom Fest i parken.

Frivillighetens år 2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring