Hopp til hovedinnholdet

Tros- og livssynsuken

I anledning frivillighetens år arrangerte Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) et fem dager langt arrangement i Tønsberg (15-19 september) med tittelen Tros- og livssynsuken.

Ryggen på en turbankledd mann som en Frivillighetens år – t-skjorte på.
Fra Mangfoldsfesten under Tros- og livssynsuken på Farmandstorget i Tønberg. Foto: Frivillighet Norge.

Dette var et ambisiøst prosjekt av en type Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) aldri hadde gjennomført tidligere. Gjennom en knapp uke, fem dager, ble det avholdt en rekke aktiviteter i Tønsberg i september 2022. De inkluderte foredrag, møter (inkl. et rådsmøte i STL), religions- og livssynsvandring gjennom byen, og en tros- og livssynfestival på Farmandstorget, med tittelen Mangfoldsfesten. Uken ble åpnet med opprettelsen av en ny lokal dialoggruppe, STL Vestfold, og avsluttet med en fagdag om frivillighet i tros- og livssynssektoren med statsråd Kjersti Toppe fra Barne- og familiedepartementet tilstede. I forkant av miniuken ble det holdt en fotutstilling på Tønsberg og Færder bibliotek med tittelen: Ritualer i norsk ramme.

Tros- og livssynsuken (arbeidstittel: Livssynsåpen miniuke) hadde følgende mål:

  • Å vise frem tros- og livssynsmangfoldet og feire de frivillige som holder hjulene i tros- og livssyns-Norge i gang.
  • Ha et spesielt fokus på barn og ungdom, særlig med Mangfoldsfesten på lørdagen.

Det første punktet ble oppnådd til fulle. Mangfoldet ble grundig demonstrert, særlig med arrangementene Religions og livssynsvandring og Mangfoldsfesten på Farmandstorget. De frivillige fikk vist seg frem og ble sett og anerkjent. Statssekretær Nancy Hercz, holdt tale hvor hun snakket om betydningen av frivillighet. Fokuset på barn og ungdom ble også ivaretatt. På scenen var det flere innslag med barn og på torget var det aktiviteter og tilbud særlig rettet mot barn, slik som ansiktsmaling.

Mangfoldsfesten hadde 2000 besøkende. De øvrige arrangementene hadde til sammen noen hundre deltakere.

Frivillighetens år 2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring