Hopp til hovedinnholdet

Les om verdien det gir Hunter Bjerkli å delta i frivilligheten

Hunter Bjerkeli (20) startet i juni 2022 opp møteplassen «Skeiv Kafe» i Flekkefjord, i samarbeid med Flekkefjord Frivilligsentral. Møteplassen er ikke bare for skeive, men et trygt sted man kan skape et sosialt nettverk med andre. Hunter har selv kjent på utfordringer med å være «annerledes» og ikke passe inn.

"Jeg har vokst opp med det at det å hjelpe andre gir noe til seg selv," sier Hunter. "Selv om det for meg egentlig ikke er så spesielt, så for andre kan den ene tingen påvirke så mye i livet deres. Og hvis jeg bare kan gjøre den ene tingen så er jeg fornøyd."

Bidrar til mangfold

Hunter står opp for mange som kjenner på utenforskap på grunn av sin seksuelle legning, viser et ansikt og bidrar til et mangfoldig lokalsamfunn.

­­"Å bo midt i bibelbeltet og være skeiv er en veldig vanskelig ting. Og selv om man har kommet veldig mye lenger nå enn det man var før, er det likevel ekstremt vanskelig. Så vi fant ut at vi måtte starte opp noe slik at folk faktisk kunne møte folk og kunne se at «det er ikke bare deg». Fordi det har vært en vanskelig ting for meg."

Gir av seg selv

Hunter kan ikke ha en vanlig jobb og det å være frivillig har gitt han mål og mening i livet. "Det å kunne gjøre noe frivillig krever litt mindre enn en jobb, samtidig som det krever mye. Men det er liksom akkurat nok."

Hunter har alltid vært opptatt av å gi av seg selv. " Det er egentlig den beste følelsen som er synes jeg. Det å kunne gi noe av seg selv på den måten. Som bare hjelper andre, som får andre til å føle seg godt."

Bilde av Hunter med sitat
Det gir meg stor verdi å delta i frivilligheten, sier Hunter Bjerkeli. Foto: Peter Mydske/Stortinget