Hopp til hovedinnholdet

20 tiltak for å få unge med i fellesskapet

Publisert:
Forside av rapport

Hvordan får vi flere unge med i Nordens positive fellesskap? Det var spørsmålet som ble stilt da Nordisk Ministerråd og tenketanken MandagMorgen arrangerte debattstafett på alle de nordiske demokratifestivalene i fjor. Nå er rapporten med svarene klar.

Norden er kjent for sitt svært gode foreningsliv med mange positive fritidsfellesskap som unge kan delta i. Det er fellesskap som lar unge bygge selvfølelse, få nye venner og dyrke egne interesser. Dessverre deltar ikke alle, og over hele Norden ser vi en negativ utvikling hvor stadig flere unge føler seg utenfor og mistrives. Særlig blant unge i utsatte posisjoner, risikerer mange å havne permanent utenfor samfunnet.

Over hele regionen samlet debattstafetten derfor eksperter, sivilsamfunnsaktører, beslutningstakere, unge frivillige og hundrevis av folkemøtedeltakere for å diskutere denne utfordringen og finne løsninger. Hver debatt tok utgangspunkt i én barriere, som var barrierer hos unge selv i Norge, foreldre i Sverige, geografiske barrerer i Finland, barrierer i fellesskapene i Danmark og strukturelle barrierer på Island.

Med utgangspunkt i det som ble sagt debattene, er det nå laget en rapport med 20 for å få unge med. Les hele rapporten her.

I Norge arrangeres den nordiske debattstafetten på Arendalsuka. I år handler den om ensomhet. Se årets norske arrangement her.

Kontaktperson

Bilde av Guri Idsø Viken
Guri Idsø Viken
Politisk seniorrådgiver
952 56 474
guri@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring